سیف سهندی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در مراسم اختتامیه همایش بین المللی «غذای طیب» گفت: زنجیره تولید تا فراوری محصولات گیاهی میتواند ذیل نشان طیب قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی موسسه کیفیت رضوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی گفت: گیاهان دارویی بخشی از محصولات غذایی است که به عنوان فراوردههای درمانی برای درمان بیماران و طب سنتی استفاده می شود با توجه به پارامترهایی که نشان طیب برای بررسی یک زنجیره غذایی از تولید تا مصرف درنظر میگیرد، انتظار میرود این نشان با ورود به حوزه گیاهان دارویی، در برطرف کردن چالشهای این حوزه به ما کمک کند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی با بیان اینکه در نشان طیب، فرایند تولید محصول از مزرعه تا محصول نهایی بررسی میشود، گفت: این امر منجر به تولید محصول با کیفیت خواهد شد.
او ادامه داد: از سویی دیگر در سازمان ملی استاندارد، استاندارهای محصول نهایی با توجه به ظرفیتهای موجود بهصورت ادواری بررسی میشود، به همین دلیل نمیتواند استاندارد تمام محصولات تولیدی در کشور را بررسی کند که امید می رود تولید محصولات با نشان طیب با استقبال خوب جوامع اسلامی روبرو شود.
سهندی، مهندسی فرایندها، کنترل کیفیت و بررسی استانداردها را از جمله نقاط قوت طیب دانست و گفت: همین موارد باعث میشود تا محصولی که ذیل نشان طیب تولید شود، علاوهبر رعایت استانداردها، از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد.
نشان طیب؛ الگوی ارزیابی کیفیت و رتبه بندی
سهندی با بیان اینکه در حوزه تولید فرآوردههای گیاهی، چالشهایی همچون تولید محصولات گیاهی تقلبی وجود دارد، اظهار کرد: به عنوان مثال تجارت روغن زیتون در کشور بیشتر از میزان تولید آن است که این امر نشاندهنده تقلب در حوزه تولید این محصول میباشد.
او ادامه داد: طیب میتواند از تولید تا فرآوری، فروش و همینطور برندینگ ورود کند تا محصولی تولید شود که مورد اطمینان مردم باشد . چنانچه نشان طیب علاوهبر سنجش کیفیت محصولات غذایی، رتبهبندی فرآوردههای گیاهی را هم در دستور کار خود قرار دهد، این محصولات سهم خود را از بخش تولید فرآوردهای درمانی خواهند گرفت.