سومین نمایشگاه جشنواره «محصولات و کسب و کارهای طیب» همزمان با برگزاری نخستین همایش بینالمللی «غذای طیب» ۱۸ آبان در پارک علم و فناوری خراسان افتتاح شد و در مدت دو روز میزبان حضور پژوهشگران داخلی و خارجی، استادان دانشگاهی و علاقهمندان به محصولات سالم و ارگانیک بود.
عرضه مستقیم ۲۰ محصول غذایی سلامت محور
در این نمایشگاه ۲۰ محصول برتر غذایی از تولیدکنندگان سراسر کشور در گروههای برنج، عسل، زعفران، آرد، پسته، شکر قهوهای، محصولات سالم بر پایه استویا و… در معرض دید علاقهمندان قرار گرفت. دکتر حسین زمانی مدیرعامل موسسه دانشبنیان کیفیت رضوی هدف از برگزاری این نمایشگاه را اصلاح سبک زندگی اسلامی، ایجاد سفره سلامت و همچنین حمایت از کسب و کارهای فعال در حوزه تولید محصولات غذایی سالم عنوان کرد و گفت: تمامی محصولات غذایی سالم و ارگانیک تولید شده سطح کشور در این نمایشگاه، تحت نظارت این موسسه و براساس مبانی و اصول ۵ گانه طیب شامل سلامت، حلیت، اصالت، برکت و جذابیت، ارزیابی و سپس در نمایشگاه ارائه شده است. در این جشنواره به تولیدکنندگان محصولات و ارائهکنندگان خدماتی که در ارزشیابی امتیاز بالاتر از ۷۰ بگیرند، نشان طیب و گواهی حضور در زیستبوم طیب اهدا خواهد شد.
تاثیرات استفاده از محصولات ارگانیک در سلامتی و ایمنی بدن
ایمان مهدویانراد مدیرعامل تعاونی نیک اندیشان غرب کارون گفت: این تعاونی متشکل از چندین مجموعه تولیدی در استانهای مختلف است که در این تعاونی محصولاتی از جمله ۱۸ نوع عسل طبی، غذاهایی بر پایه عسل از جمله با عسل با ارده، عسل با کره بادام زمینی و عسل با مغزیجات، داروهای گیاهی بر پایه فراودههای زنبور عسل از جمله عسل با سیاه دانه، عسل با موم با بالاترین کیفیت در نجف آباد اصفهان تولید میشود .
او با اشاره به اینکه اولویت اصلی تعاونی نیک اندیشان غرب کارون، افزایش کیفیت و خواص درمانی محصولات با بهرهگیری از پژوهشهای علمی متخصصان و استادان دانشگاهی است، افزود: تمامی محصولات این تعاونی دارای پروانه بهداشتی، سلامت محور و ارگانیک میباشد که این تعاونی سعی دارد نشان «طیب» را برای تمامی این محصولات دریافت کند.
مهدویانراد با اشاره به تولید چای طبیعی ایرانی استان شهر لاهیجان و برنج عنبر بو در این تعاونی ادامه داد: تولید نمک دریایی با بیشترین ید طبیعی در اندازههای مختلف از دیگر محصولات تولیدی این تعاونی است که به دلیل برخورداری از پتاسیم و ید بالا برای بیماران مبتلا به فشار خون بسیار مفید است.
او تصریح کرد: روغنهای سالم ارگانیک از جمله روغن کنجد، زیتون، کلزا و روغن آفتابگردان، انواع شیرههای گیاهی انگور، انجیر، خرما، توت و… از دیگر محصولات تولیدی این تعاونی است که در درمان بیماریهایی از جمله کم خونی، ضعفهای عمومی بدن، کاهش وزن، دیابت استفاده میشود.
مهدویانراد حضور در نمایشگاه «کسب و کارهای طیب» را فرصت مغتنمی برای آشنایی با نشان طیب عنوان کرد و یادآور شد: این نمایشگاه با برگزاری کارگاههای آموزشی، دانش تولید کنندگان در خصوص نشان طیب را بالا برد و آنان را با چگونگی اخذ این نشان برای محصولات غذایی آشنا کرد.
رسیدن به غذای طیب نیازمند بررسی فرایندهای تولید محصولات است
ابوالقاسم احمدی، مدیر شرکت سبز گستر جنگل و مسئول محصولات جنگی در استان خراسان رضوی نیز گفت: این شرکت یکی از تولیدکندگان کمپوست و کود گیاهی میباشد که با هدف تولید محصول برند و با کیفیت حدود ۹ سال است در سطح استان خراسان رضوی آغاز بکار کرده و تولید کودهای سالم و ارگانیک و ترویج محصولات ارگانیک را در خراسان رضوی بر عهده دارد.
احمدی با بیان اینکه رسیدن به غذایی طیب نیازمند این است که فرایند تولید محصولات از مزرعه و زمین کشاورزی بررسی شود، اظهار کرد: استفاده از کودهای سالم و ارگانیک سبب افزایش بهرهوری۲۰ تا ۴۵ درصد محصولات غذایی، مقاوم سازی گیاه به صورت طبیعی، پیشگری از بیماریها و آفتها، کاهش قیمت نهایی محصولات، بهبود کیفیت و صادرات محصولات میشود. محصولات تولیدی این شرکت به دلیل استفاده از مواد اولیه صددرصد گیاهی و دارابودن تمامی استانداردها و گواهیهای کیفیت کود تولیدی با اطمینان جهت باغداران، کشاورزان، گلخانه، شهرداری، باغچهها و مصارف خانگی قابل استفاده میباشد.
او تصریح کرد: همایش بینالمللی «غذای طیب» با حضور جمعی از استادان دانشگاه از داخل کشور و خارج کشور برگزار شد که سبب ارتقای علمی و آشنایی بیشتر مردم با محصولات سالم و طیب شد.
تولید نان با آرد کامل
مهدی یاسری مدیر شرکت نان دیمهزار نیز با ابراز خرسندی از حضور در سومین نمایشگاه «محصولات کسب و کارهای طیب» گفت: محصولات تولیدی این شرکت بر پایه آرد کامل تولید میشود، آردی که بر خلاف آرد سفید ، تمام خواص مغذی گندم را در خود دارد که علاوه بر تامین مواد مغذی بدن، موجب سلامتی و تقویت دستگاه گوارش میشود.
او یادآور شد: این نمایشگاه بستری برای تولیدکنندگان محصولات بود که بتوانند محصولات خود را معرفی کنند و از این طریق با جذب سرمایهگذار کار را به تولید انبوه برسانند.
۱۵ سال تلاش مستمر برای تولید زعفران مرغوب
حسین پهلوان مدیر شرکت زعفران پهلوان نیز گفت: این شرکت کاشت، داشت و برداشت را در فاروج برعهده دارد که طی ۱۵ سال تلاش مستمر و افزایش کیفیت محصول، موفق به عرضه زعفران در کشورهای اسلامی شده است.