مشاور موسسه کیفیت رضوی گفت: شهرهای یزد و اصفهان پیشگامان توسعه نشان«طیب» در کشور محسوب میشوند.
به گزارش روابط عمومی موسسه کیفیت رضوی، محمد سهیلی، مشاور موسسه کیفیت رضوی در مراسم رونمایی از مجموعه ۵ جلدی «راهنمای زیست بوم طیب» که پیش از ظهر امروز برگزار شد، گفت: ماموریت موسسه کیفیت رضوی، مقوله استاندارد سازی و رتبه بندی ارتقای کیفیت زندگی بر اساس آموزههای اسلامی از طریق ارائه الگوها و استانداردهای کیفیت محصولات، خدمات، سازمانها و زیرساختها در سطح ملی و بینالمللی و طراحی و اعطای نشان طیب است.
او ادامه داد: سبک زندگی یک مقوله فرهنگی است که میتواند در مقیاس فردی و خانوادگی سنجیده شود؛ اما وقتی از کیفیت زندگی صحبت میکنیم، صرفا عملکرد فردی و خانوادگی مطرح نیست؛ بلکه باید سعی شود زندگی در ابعاد مختلف از کیفیت بالایی برخوردار باشد، این امر نیازمند به یک محیط سالم و زیر ساختهای فرهنگی علمی و اقتصادی دارد و اینکه حاکمیت سهم خود را در ارتقای کیفیت زندگی ایفا کند. بنایراین ماموریت موسسه کیفیت رضوی ارتقای کیفیت سبک زندگی است که خیلی فراتر از صرفا الگوی سازی برای سبک زندگی است.
عوامل مهم در توسعه زیست بوم طیب
سهیلی با اشاره به ۴ عامل مهم در توسعه خصوص زیست بوم طیب گفت: شبکههای تولید و تامین محصولات و خدمات، شبکههای ارتباطی، شبکه ارائه کنندگان محصولات و خدمات و… باید در توسعه زیست بوم طیب مدنظر قرار بگیرند که در این زمینه موسسه کیفیت رضوی با شناسایی و جذب تولید کنندگان محصولات و خدمات توانسته طرح زیست بوم «طیب» را در شهرهای یزد و اصفهان اجرا کند.
او با اشاره به اینکه توسعه زیست بوم طیب نیازمند تفکر و دانش طیب است، اظهار کرد: دانشگاهها در شکل گیری مفاهیم و آموزههای طیب نقش اصلی دارند. هم چنین مراجع سایستگذار و سازمانهایی در زمینه استاندارد سازی و سنجش استانداردها فعالیت میکنند میتوانند به توسعه زیست بوم طیب در کشور کمک کنند.
بنیاد جهانی طیب؛ ساختاری بینالمللی برای ارتقای کیفیت زندگی در دنیا
مشاور موسسه کیفیت رضوی با اشاره به تدوین دانشنامه طیب در موسسه کیفیت رضوی تصریح کرد:این دانشنامه شامل سایت علمی و ترویجی برای تبیین نظریات، الگوها و رویدادهای مرتبط با زیست بوم طیب و نشان طیب میباشد که در این دانشنامه اقداماتی خوبی صورت گرفته است.
سهیلی ادامه داد:بنیاد جهانی طیب ساختاری بین المللی و فراسازمانی برای ارتقای کیفیت زندگی در دنیاست، این بنیاد با شناسایی و جذب شخصیتها و مراکزی که در راستای کیفیت بخشی به زندگی بشریت گامهای مؤثر بر داشتهاند در تلاش خواهد بود تا با سیاستگذاری و اقدامات کلیدی، زمینه ارتقای کیفیت را به سمت حیات طیبه برای مردم فراهم کرده و طعم زندگی با کیفیت را به آنها بچشاند.
او با اشاره به اینکه طراحی، تجاری سازی و اعطای نشانهای اعتبار بخش کیفیت نیازمند تأمین برخی الزامات قانونی، حقوقی، علمی، فناوری، فرهنگی و اجتماعی میباشد، اظهار کرد: موسسه کیفیت رضوی تاکنون اقداماتی موثری را در توسعه زیست بوم طیب انجام داده است که میتوان به اخذ مجوز دانش بنیان شدن موسسه از طرف معاونت علمی و فناوری و ثبت نشان «طیب» در کشور اشاره کرد.
سهیلی اظهار کرد: تاکنون نشان «طیب» در مراجع حقوقی داخل کشور، اتحادیه اروپا، و برخی از کشورهای عضو اتحادیه مادرید ثبت شده و با سازمانهای مرجع از جمله معاونت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی تفاهم نامه همکاری امضا شده است.
او با اشاره به طراحی سامانههای رتبه بندی محصولات، واحدهای صنفی، سازمانها و مراکز آموزشی توسط موسسه دانش بنیان کیفیت رضوی، اظهار کرد: این سامانهها، امکان ارزیابی کیفیت و رتبه بندی محصولات را در برای تولیدکنندگان، صاحبان اصناف، برندهای تجاری، نهادها و سازمانهای خصوصی و دولتی و مراکز آموزشی فراهم میکنند.
مشاور موسسه کیفیت رضوی یادآور شد: بذری که برای تحقق زیست بوم طیب کاشته شده است دامنه گستردهای دارد که تلاشهای صورت گرفته درصد ناچیزی از تلاشهایی که باید در آینده صورت گیرد. توسعه زیست بوم طیب نیازمند حمایت گسترده مسئولان و آستان قدس رضوی است، امید میرود در سالهای آینده شاهد این باشیم که امری که در ابتدا دست نیافتنی بود در سالهای آینده در حد قابل توجهی تحقق پیدا کند.