سمپوزیوم«ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تغذیه مناسب با رویکرد طیب» از سوی موسسه کیفیت رضوی در همایش بینالمللی تغذیه بالینی ایران برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی موسسه کیفیت رضوی، مسئول کمیته اجرایی همایش بینالمللی «غذای طیب» گفت: «چهارمین همایش بینالمللی تغذیه بالینی ایران» ۲۷ لغایت ۲۹ اردیبهشتماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری بسیاری از مراکز علمی و انجمنهای تغذیه داخلی و خارجی و حضور اندیشمندان و صاحبنظرانی از کشورهای اروپایی و آسیایی، در مجتمع آموزشی، پژوهشی فرهنگی سپید دانشگاه علوم پزشکی مشهد واقع در خاقانی ۱۰ و ۱۲ برگزار میشود.
مجتبی جوکار عنوان کرد: بخشی از ارائه این همایش به نشان طیب و گروه علمی موسسه کیفیت رضوی اختصاص داده شده است. موسسه کیفیت رضوی به عنوان همکار علمی در برگزاری همایش به دانشگاه علوم پزشکی مشهد کمک میکند.
وی افزود: سمپوزیوم «ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تغذیه مناسب با رویکرد طیب» از سوی موسسه کیفیت رضوی، ۲۸ اردیبشهت ساعت ۲ تا۴ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار خواهد شد که در این سمپوزیوم، دکتر حسین زمانی استادیار موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مدیر عامل موسسه کیفیت رضوی، دبیر اجرایی همایش بینالمللی غذای طیب، در خصوص تبیین مدل مفهومی غذای طیب، تبیین بوم کیفیت طیب، تحلیل عوامل مؤثر در غذای طیب (مواد اولیه، فرایندها، نیروی انسانی و تجهیزات)، سهم غذای طیب در شکلگیری شخصیت انسان و آثار و نتایج غذای طیب؛ ویژگیها و چشم انداز غذای طیب سخنرانی خواهد کرد.
جوکار با اشاره به ارائه مقاله «آشنایی با مفهوم غذای سالم و فراسودمند» از سوی دکتر فخری شهیدی استاد دانشگاه فردوسی مشهد، میکروبیولوژی مواد غذایی در این سمپوزیوم افزود: این مقاله به موضوع نقش غذا در سلامت و تغذیهی انسان براساس اصول طیب، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای سخت و مزمن، تقویت سیستم ایمنی بدن، دارا بودن ویژگیهای آنتیاکسیدانی، سمزدایی و اثرات ضدالتهابی، عوامل موثر در اثربخشی فراوردههای فراسودمند اختصاص دارد.
وی، مقاله«بدن سالم و غذای سالم با نان طیب» را از دیگر مقالات ارائه شده در سمپوزیوم «ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تغذیه مناسب با رویکرد طیب» عنوان کرد و افزود: این مقاله توسط دکتر موسی الرضا حسینی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد با موضوع تغذیه سالم گامی مهم برای نیل به سلامت جـسم و جان، چالشهای موجود در زنجیره نان کشور با توجه به معیارهای غذای طیب، مؤلفههای مرتبط با زنجیره تولید نان طیب، تاثیرات ویژه درمانی نان طیب ارائه میشود.
مسئول کمیته اجرایی همایش بینالمللی غذای طیب، با اشاره به ارائه مقاله «ایمنی و کیفیت غذایی بر مبنای مدل طیب در زنجیرههای غذایی» در این سمپوزیوم یادآور شد: این مقاله توسط علیرضا تعالی دکتری دامپزشکی، متخصص حوزه دام، طیور و آبزیان و اداره کل دامپزشکی خراسان در موضوع ایمنی و کیفیت غذایی بر مبنای مدل طیب در زنجیرههای غذایی نوشته شده و به بیان شاخصهای غذای طیب به عنوان استاندارد کیفیت محصولات، کارکرد این شاخصها در طراحی فرایندها و نظامهای غذایی و بهطور کلی زندگی بشری، ارتقای کمّی و کیفی نظام تغذیه، بهینهسازی فرایندهای غذایی برای کل زنجیره تولید تا مصرف مواد غذایی بر اساس شاخصهای غذای طیب اختصاص دارد.