
جلسه مشترک موسسه کیفیت رضوی و معاونت بین الملل سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی برگزار شد
۲۶ آبان ۱۴۰۰
ارائه مشاورههای پژوهشی تخصصی، رسالت راهبردی موسسه کیفیت رضوی است
۲۷ آذر ۱۴۰۰به گزارش روابط عمومی موسسه کیفیت رضوی، «حسین زمانی» مدیرعامل موسسه کیفیت رضوی با اشاره به عقد قرارداد با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اجرای طرح کلان ملی «استقرار نشان طیب در زنجیرههای منتخب غذایی» اظهارداشت: در حال حاضر بنا داریم تا استقرار نشان طیب را تحت تفاهم نامه با بنیاد بهره وری موقوفات در سطح 20 شرکت منتخب این بنیاد اجرا کنیم و در نخستین مرحله، این طرح در موسسه بذر و نهال رضوی اجرا خواهد شد.
وی افزود: اجرای این طرح در حقیقت سابقهای بیش از این دارد و از سال گذشته که موافقتنامه سه جانبهای میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهعنوان کارفرما، بنیاد بهرهوری موقوفات به عنوان بهرهبردار و موسسه کیفیت رضوی بهعنوان مجری به امضاء رسید، برنامهریزیها به سمتی جهتدهی شد که نشان طیب بعد از طراحی فرایندها و الگوی اجرایی در سطح ملی و در شش زنجیره منتخب غذایی پیادهسازی شود.
مدیرعامل موسسه کیفیت رضوی خاطرنشان کرد: شش زنجیره غذایی منتخب یعنی گندم، زعفران، گوشت، خرما، برنج و پسته را در ذیل این طرح کلان ملی موردمطالعه قرار دادهایم و پس از بررسیهای کارشناسانه، راهکارهایی را برای رفع چالشهای موجود و ارتقای کیفیت آنها ارائه کردهایم و البته ایجاد ارزش افزوده در محصولات غذایی مستلزم این است که تمامی مراحل کاشت، داشت، برداشت و حتی حلقههای تکمیلی یعنی توزیع، فروش و برندسازی تحت پوشش الگوی کیفیت قرار بگیرند.
وی ادامه داد: مؤسسه کیفیت رضوی با طراحی سامانههای پایش هوشمند کیفیت برای ارتقای ارزش افزوده محصولات، رفع چالشهای موجود همچون سلامت، اصالت و اعتبار و درنهایت افزایش سهم صادرات غیرنفتی کشور برنامه ریزی دارد و به دنبال آن است تا امکان رصد دقیق و کامل فرآیند تولید تا مصرف، ارزیابی و رتبهبندی توسط مصرفکننده و ارزیابهای تخصصی فراهم شود.
زمانی با تأکید بر ضرورت اجرای استاندارد کیفیت طیب در کشور، پیش از صادرات آن به دیگر کشورها تصریح کرد: به دلیل وسعت شرکتها و تنوع محصولات و خدمات مؤسسات زیرمجموعه آستان قدس رضوی، پیادهسازی این الگو در سطح ملی میتواند زمینهساز ورود آن به سایر شرکتهای داخلی و سپس صادرات آن شود.
وی هدف نهایی نشان طیب را ارتقای بهرهوری در تولید محصولات و خدمات عنوان کرد و گفت: سامانه کیفیت طیب علاوه بر نمایهسازی فرایند تولید تا مصرف برای محصولات، برای هرکدام یک شناسنامه دیجیتال ارائه میدهد تا مصرفکنندگان و مشتریان به صورت لحظهای بتوانند بر آن نظارت داشته باشند. اجرای این طرح کلان ملی به موازات ارتقای بهرهوری، بستری برای ارزیابی و رتبهبندی محصولات و خدمات نیز خواهد بود و یک مسابقه کیفیت را بین تولیدکنندگان ایجاد خواهد کرد و در سایه همه این توفیقات، هدف نهایی بنیاد که ارتقای بهرهوری در تولید محصولات و خدمات است، محقق میشود.
حسین زمانی در انتها ابراز امیدواری کرد: نکته بارز و اساسی در طرح ملی طیب این است که عارضهیابی چرخه تولید توسط شبکهای از متخصصان علمی و اجرایی صورت میگیرد و در واقع امیدواریم تا بر این بستر، مقدمات لازم برای تولید دانشبنیان و مبتنی بر راهکارهای فناورانه نیز فراهم گردد.
انتهای پیام/